Augmented Reality

Afgelopen week heb ik een Augmented Reality(AR) bril aangeschaft, om te bekijken wat er op het moment mogelijk is en om de mogelijkheden van AR te onderzoeken voor bijvoorbeeld vormgeving, kunst en onderwijs. Er zijn mogelijkheden voor de meest uiteenlopende doeleinden.

Mijn keuze is gevallen op de AR bril van Aryzon, een kartonnen AR 3D bril die is ontwikkeld door Studenten Industrial Design Engineering van de Universiteit Twente.

 

AR elephant

 

De bril, die slechts 3 tientjes kost, is volgens UT-onderzoekers qua functionaliteit grotendeels vergelijkbaar met de 3000 euro kostende Hololens van Microsoft. De studenten zijn in 2017 met hun bedrijf Aryzon een crowdfundingactie gestart op kickstarter.

De Aryzon bril is makkelijk in elkaar te zetten, draagt prettig, werkt met de moderne smartphones die geschikt zijn voor AR, en doet het uitstekend met de bijbehorende -en andere Apps (er zijn duizenden Apps te vinden). Alleen heb ik nog geen vergelijking kunnen maken met de Hololens (maar sta open voor uitnodigingen in die richting :-)).

Een aanrader als je een prima kwaliteit AR bil zoekt om een extra realiteit aan je werkelijkheid toe te voegen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.